Digitaal portfolio voor het onderwijs

Product visual

Met het digitaal portfolio kun je:

  • Eenvoudig items toevoegen (video, foto, audio, tekst, pdf).
  • Feedback geven aan leerlingen.
  • Opdrachten toekennen aan leerlingen of klassen.
  • Je eigen persoonlijke thema kiezen en stylen.
  • Werk categoriseren en filteren.
  • Overal en op elk apparaat aan de slag.

Eenvoudig items toevoegen

De leerling is eigenaar van het portfolio en vult het zelf. Dit motiveert enorm. Het portfolio is eenvoudig te vullen. Alle mogelijke items kunnen gebruikt worden om het portfolio te vullen: van foto’s en video’s tot teksten en pdf’s.

Voeg eenvoudig tekst, foto’s of video’s toe aan je portfolio. Deze worden direct zichtbaar op je tijdlijn.
Eenvoudig items toevoegen
Feedback geven

Feedback geven aan leerlingen

De leerling kan zelfstandig of met behulp van de docent reflecteren op de werkstukken, foto’s en video’s in het portfolio. De docent ziet wanneer een leerling een reflectie heeft geschreven of nieuw werk heeft toegevoegd en kan hier feedback op geven.

Met het digitaal portfolio kijk je niet alleen terug op je cognitieve en culturele ontwikkeling, maar helpt je ook te reflecteren op je eigen werk.

Opdrachten aan leerlingen of klassen

Schoolfolio biedt de mogelijkheid voor docenten om opdrachten aan te maken en deze toe te kennen aan leerlingen of klassen. De opdrachten blijven bewaard, waardoor ze ook voor parallelle klassen of het volgende jaar gewoon weer gebruikt kunnen worden.

Opdrachten in het portfolio kunnen perfect gecombineerd worden met opdrachten uit de taalmethode, erfgoed of geschiedenis.
Opdrachten geven aan leerlingen of klassen
Thema aanpassen

Je eigen thema kiezen en stylen

Het portfolio is van de leerling. Het een is een persoonlijke verzameling. Daarom kun je Schoolfolio ook echt van jezelf te maken door je eigen persoonlijke thema te kiezen en te stylen.

Maak het portfolio van jezelf door je favoriete kleur toe te voegen of je persoonlijke paspoort in te vullen.

Werk categoriseren en filteren

Elk schooljaar begin je weer met een leeg portfolio die in de loop van het jaar bomvol raakt. De docent maakt labels aan die toegekend worden aan iedere bijdrage van de leerling. Zodoende wordt het werk gecategoriseerd en houd je altijd overzicht in je portfolio.

Kijk terug op de ontwikkeling van een leerling door gebruik te maken van de filters.
Filteren
Verschillende apparaten

Overal en op elk apparaat aan de slag

Schoolfolio is web-based, waardoor je er op elk gewenst moment mee kunt werken. Bovendien is Schoolfolio geschikt om te gebruiken op elk apparaat: desktop, tablet en mobiel.

Ben je op excursie geweest of heb je een culturele instelling bezocht? Met Schoolfolio plaats je direct vanaf je telefoon de mooiste foto’s.